chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено лауреатів премії імені Лесі Українки

21 лютого 2013 о 10:48

Визначено лауреатів премії Кабінету міністрів України ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2012 рік.

20 лютого відбулося засідання Комітету з присудження премії, пише ЛітАкцент.

За результатами таємного голосування лауреатами премії Кабінету міністрів України ім.Лесі Українки стали:

Книжка «Хвацькі вірші» Григорія Фальковича (номінація «Літературні твори для дітей та юнацтва»);

Книжка «Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми» Сельми Лагерльоф у художньому оформленні Марини Пузиренко (номінація «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»);

Вистава-музична казка «Пригоди бременських музикантів» за п’єсою В.Ліванова та Ю.Ентіна «Трубадур та його друзі». Режисер-постановник Тамара Тимошко-Горюшко, диригент, хормейстер-постановник Ігор Ярошенко, балетмейстер-постановник Анжела Гречановська, Київський національний академічний театр оперети (номінація «театральні вистави для дітей та юнацтва»).

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» лауреата не було названо.

Нагадаємо, цьогоріч на здобуття премії загалом було подано близько 80 творів.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути