chrome firefox opera safari iexplorer

240 будинків Києва у зоні ризику підтоплення

30 березня 2013 о 09:05

В столиці існує небезпека підтоплення приватного сектора Русанівських садів, Чапаєвки, Харківського масиву і району Московського мосту. У зоні ризику опинилися 240 будинків.

Про це в п'ятницю під час брифінгу розповів директор департаменту міського благоустрою і збереження природного середовища Сергій Садовий, повідомляє ICTV. 

За його словами, вже є повна мапа Києва з можливими негативними наслідками. Загроза нависла в першу чергу над тими будинками, які знаходяться на заплавах. Всього можуть постраждати 240 будинків приватного сектора.

Чиновник також зазначив, що при виникненні надзвичайної ситуації людей з цих будинків будуть евакуювати, проте поки немає підстав для таких заходів.

Раніше Гідрометцентр попередив, що можуть виникнути підтоплення на Осокорках, Воскресенських садах, у селах Вишеньки, Гнідин, а також на територіях зон відпочинку на Дніпрі, знижених ділянках місцевих доріг в заплаві, окремих прируслових ділянках садово-дачної забудови як міського, так і в приміських зонах, які також розташовані уздовж Канівського водосховища.

У свою чергу Київська міська державна адміністрація заявила, що локальні підтоплення під час танення снігу можливі на Подолі, Оболоні та Поштової площі. КМДА вчора також оприлюднила карти можливих зон затоплення.

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути