chrome firefox opera safari iexplorer

9-річний вундеркінд із Черкащини прочитав лекцію в університеті. Відео

21 березня 2013 о 10:26

Віталій Нечаєв – 9-річний вундеркінд зі Звенигородки, що на Черкащині. За свою неймовірну пам’ять він вже отримав премію «Гордість країни 2011».

Усі казки хлопець давно прочитав. Та й шевченкового «Кобзаря» вивчив напам’ять. Олімпіади з математики для його однолітків Віталіку не цікаві. Він перемагає на тих, що проходять для учнів старших класів, пише Українська правда. Життя.

Наразі книги, котрі лежать у нього на столі, – переважно наукові енциклопедії та довідники.

Серед захоплень Віталія окреме місце посідає астрономія, але його любов до історії здається безмежною, йдеться на сайті премії «Гордість країни».

У майбутньому Віталій бачить себе людиною, яка серйозно займається саме історією.

Хлопець уже все розпланував: він хоче закінчити школу у чотирнадцять і вступити до Київського Національного університету ім. Т. Г. Шевченка.

«А коли закінчу навчання, можна буде й країною зайнятися!» — впевнено каже Віталій, який зізнався, що вже працює над підручником із історії України.

А нещодавно хлопчик прочитав лекцію у Черкаському національному університеті ім.Б.Хмельницького. відео про це зняв російський телеканал ОРТ.

Перед першою в житті лекцією Віталік не спав усю ніч. Слухачі як-не-як третьокурсники історичного факультету, ще й трибуна така висока.

life.pravda.com.ua

 life.pravda.com.ua

Цікаво, що до трьох років Віталій взагалі не говорив, а мати навіть планувала відвести його до лікаря. А потім одного разу раптом узяв газету і почав читати вголос.

Як зізнається хлопець, пам’ять у нього працює як диск, на яку записується вся інформація. А коли йому щось потрібно, то вона одразу йому стає доступна і він може пригадати колись прочитані факти і цифри.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути