chrome firefox opera safari iexplorer

Харківські студенти оригінально привітали Ліну Костенко. ВІДЕО

19 березня 2013 о 17:03

У Харкові майбутні фармацевти, юристи, програмісти, інженери, студенти факультету іноземних мов Національного університету імені Каразіна зняли відеокліп на вірш Ліни Костенко «Доля».

Про це пише «Радіо Свобода».

Кожен із учасників арт-акції читав по два поетичні рядки та тлі різноманітних міських пейзажів. «Поетичне відео» молодь збирається поширити у соціальних мережах.

Учасники харківської арт-акції не лише люблять поезію Ліни Костенко, а й захоплюються нею як людиною.

«Ліна Костенко справжня жінка. Вона сильна, вольова, але в той же час така ніжна і романтична у своїх віршах», – розповіла Валентина Борисенко.

«Поезія Ліни Костенко дуже впливає на людську душу і об’єднує людей», – підхопила Лідія Балакирева.

У свою чергу харківська поетеса Олена Рибка розповіла, що творчість Ліни Костенко є цікавою як для старшого покоління, так і молоді, «її поезія близька кожному».

«Ліна Костенко довгий час мовчала, саме тому кожне її слово є справжнім вибухом, тому що його ще треба дочекатися. Якщо хтось із шістдесятників пізніше починав відходити від духу опору, то Ліна Костенко завжди стояла на своєму. Її думка завжди була безкомпромісною. У цьому право великої людини. Бажання почути, що ж скаже Ліна Костенко – для багатьох йде від близькості її поезії», – заявила Олена Рибка.

Зазначимо, сьогодні з днем народження письменницю вітають у всіх куточках України.

У Львові студенти Франкового університету з вежі Ратуші надіслали поетесі символічне вітання. Крім того, до її дня народження в ЛНУ ім. І. Франка відбулося відкриття фотовиставки «Мандрівки серця».

Нагадаємо, сьогодні ввечері о 19.00 у палаці культури імені Гната Хоткевича відбудеться також вистава на слова поетеси «З Днем народження, пані Ліно!».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути