chrome firefox opera safari iexplorer

Македонія ще на рік продовжила безвізовий режим з Україною

20 березня 2013 о 12:02

Влада Македонії продовжила дію безвізового в'їзду для українців до 15 березня 2014 року.

Як відзначає український МЗС, візи не знадобляться для поїздок у Македонію до 90 днів за наявності дійсного закордонного паспорта, полісу медичного страхування і підтвердження фінансового забезпечення з розрахунку 50 євро на день перебування.

Громадянам України, які збираються їхати в Македонію наземним транспортом, варто потурбуватися про оформлення дворазових або багаторазових віз для транзитного перетину території Румунії, Болгарії та інших країн.

Нагадаємо, що в 2012 році уряд Македонії призупинила візовий режим для українців, а також для громадян Росії, Азербайджану і Казахстану, до 15 березня 2013 року. Таким чином Македонія має намір збільшити потік туристів з цих країн.

Зазначимо, що безвізовий режим для українців також діє в таких балканських країнах, як Сербія, Чорногорія, Боснія і Герцеговина, Албанія.

Раніше на туристичний сезон візи скасовувала і Хорватія, проте з листопада 2012 року для поїздки туди знову потрібні візи — з 1 січня 2013 року країна приєдналася до Європейського союзу.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути