chrome firefox opera safari iexplorer

Пацієнти з хворими нирками сьогодні пікетують Кабмін

14 березня 2013 о 12:03

Понад 100 українських пацієнтів з хворими нирками пікетуватимуть Кабмін сьогодні, 14 березня, у Всесвітній день захисту людей з захворюваннями нирок, з вимогою забезпечити їх належним лікуванням.

Про це УНН повідомили в Черкаській обласній Громадській організації інвалідів хворих на хронічну хворобу нирок «Відродження життя».

Акція протесту розпочнеться о 12:00 під стінами Кабінету Міністрів України.

Приводом для проведення акції протесту стала ситуація, що склалась довкола фінансування лікування методом гемодіалізу хворих з хронічною хворобою нирок V ступеню у Черкаському Центрі гемодіалізу. Проте окрім цього, пацієнти також хочуть звернути увагу влади та ЗМІ на інші проблеми, з якими вони стикаються, а це і черги на отримання лікування, і переповнені діалізні центри при обласних лікарнях у більшості регіонів України, і нестача апаратів для проведення процедури гемодіалізу, і ситуації за яких люди змушені купувати дорогі ліки за власні кошти, та ряд інших проблем.

Пацієнти вимагатимуть від Президента, прем’єр-міністра та міністра охорони здоров’я не позбавляти їх права на життя та втрутитись у ситуацію, що склалась у сфері надання медичної допомоги людям з хворими нирками, а також довкола фінансування німецьких діалізних центрів.

Окрім пацієнтів з Черкаського Центру гемодіалізу, участь у акції протесту також візьмуть хворі з Івано-Франківська, Запоріжжя, Луганська, Києва та інших міст.

Довідка

За даними «Національного реєстру хворих на хронічну ниркову хворобу» в Україні нараховується близько 450 000 людей з хронічною хворобою нирок. Нині держава забезпечує гемодіалізом лише 15% від усієї кількості хворих, що потребують такого лікування.

Держава, за рахунок власних потужностей, не спроможна забезпечити гемодіалізом усіх хворих, хто цього потребує.

Розділи: Суспільство

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути