chrome firefox opera safari iexplorer

Половина українців не знає, кого обрано до ВР у їхньому окрузі, — опитування

21 березня 2013 о 17:15

Як свідчать результати опитування, 51% респондентів досі не знає, хто є народним депутатом від їхнього округу.

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, 60% опитаних не знають, до якої фракції входить депутат від їхнього округу, а 82% — в якому комітеті він працює.

Також понад 80% українців не знають, як зв'язатися зі своїм депутатом, при цьому 19% мають цю інформацію, а 1% уже зв'язувався, переважно через приймальню депутата.

Крім того, 22% респондентів знають, де розміщується приймальня депутата в їхньому окрузі, і лише 19% поінформовані, скільки отримує депутат від їхнього округу щомісяця за виконання своїх обов'язків.

За результатами соціологічного опитування, більшість українців (90%) упевнена, що депутат має бути доступний для виборців за допомогою оприлюднення всіх адрес своїх приймалень, а також номерів телефонів помічників і робочих контактів, щоб до нього мали постійний доступ.

Водночас 87% опитаних вважають, що депутат має приймати громадян особисто, а на думку 80% українців, депутат має публікувати свою біографію.

Соціологічне дослідження засвідчило, що близько 80% населення переконано, що депутат має щомісяця звітувати перед виборцями про свою роботу, а також про використання коштів, які виділяються йому на депутатську діяльність.

Загальнонаціональне опитування було проведено проведеним фондом «Демократичні ініціативи» ім. Левка Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня 2013 року. Опитування здійснювалось у 109 населених пунктах в усіх областях України та Криму. Методом інтерв'ю опитано 2037 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути