chrome firefox opera safari iexplorer

Студенти КНТЕУ встановили рекорд милосердя

24 березня 2013 о 10:44

19-22 березня 2013р. в Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) відбулися традиційні Дні донора.

Вже більше 10 років КНТЕУ співпрацює з Київським міським центром крові, двічі на рік влаштовуючи Дні донорів у стінах університету.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, загальна кількість донорів в Україні за останні роки суттєво зменшилася. Як наслідок — потреба клінічної медицини в препаратах плазми крові задовольняється на 17-25% порівняно з рекомендаціями ВООЗ. Але в КНТЕУ щороку кількість бажаючих стати донорами зростає на 100-200 чоловік.

Цього разу за чотири дні донорами в КНТЕУ стали 555 чоловік. Такий результат привернув увагу представників «Книги рекордів України» і був зафіксований, як перший та унікальний в Україні рекорд із найбільшої кількості донорів.

Виступаючи на прес-конференції, присвяченій фіксації рекорду, керівник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчібій зазначив: «Студентство — авангард суспільства. Саме тому найбільша кількість рекордів в „Книзі рекордів України“ — студентські. Я бачив багато дивовижних рекордів, але те, що робите ви, заслуговує окремої уваги з боку держави та громадськості».

Лікар-трансфузіолог Київського міського центру крові Лідія Василенко, виступаючи на прес-конференції, висловила слова вдячності студентству та керівництву університету в особі ректора Анатолія Мазаракі за організацію та проведення Днів донора в КНТЕУ, побажала усім міцного здоров'я.

Ректор КНТЕУ, Анатолій Мазаракі, підводячи підсумки «донорського марафону» зазначив: «Сьогодні в кожного з нас вистачає повсякденних турбот, і тому багато людей не знають або не замислюються над проблемою донорства. Сподіваємося, що рекорд студентів КНТЕУ приверне увагу спільноти до проблеми попиту на донорів та стане стимулом для інших навчальних закладів, установ та організацій „побити“ цей результат, а безкорислива допомога людям стане найкращою мотивацією для добровільної здачі крові. Тільки об'єднавши наші зусилля, ми за короткий час зможемо виправити ситуацію з донорством на краще та збережемо здоров'я і життя українців».

За інформацією Національного проекту Книга рекордів України

Розділи: Новини освіти