chrome firefox opera safari iexplorer

У Київських школах перевірили вчителів

04 березня 2013 о 16:20

У деяких столичних освітніх закладах працюють педагоги, які раніше неодноразово лікувалися в психіатричній лікарні і які мають судимості.

Про це за результатами перевірки повідомляє прокуратура Голосіївського району Києва.

Як з’ясувалося, вчитель фізкультури одного з київських ліцеїв має вроджене захворювання та у 2000, 2003 та 2010 роках упродовж місяця знаходився на стаціонарному лікуванні в психіатричній лікарні.

Інші три педагоги були засуджені за вчинення корисливих злочинів.

Зокрема вчитель фізкультури ще одного з районних ліцеїв у 2008 році був засуджений за привласнення чужого майна, а керівник одного із гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості у 2011 році отримав судимість за шахрайство.

Крім цього, перевіркою встановлено, що директором одного з районних дитячих садочків працює педагог, котра у 2006 році була затримана за хабар та ще й вчинила службове підроблення.

«За законодавством педагогічною діяльністю мають займатися особи з високими моральними якостями, які особистим прикладом зобов’язані утверджувати повагу до принципів загальнолюдської моралі – правди, справедливості, гуманізму, доброти, працелюбства, поміркованості, готувати дітей до свідомого життя в дусі взаєморозуміння, миру та терпимості, захищати їх від будь-яких форм фізичного або психічного насильства», — йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки прокуратура вимагає притягнути до відповідальності посадовців районного управління освіти, керівників дитячих освітніх закладів, котрі допустили порушення права дітей на безпечні і не шкідливі умови навчання.