chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі результати ЗНО у київських учнів

28 серпня 2012 о 10:47

Столичні школярі тримають лідерство з низки дисциплін за загальноукраїнським рейтингом ЗНО. Про це йшлося під час розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

Загалом у ЗНО 2012 року взяли участь близько 15 тисяч випускників.

Учні Києва очолюють рейтинг з математики, фізики, географії та англійської мови, залишивши позаду однолітків із Севастополя, Івано-Франківська та Львівської області. Максимальну оцінку ЗНО – 200 балів – отримали 205 київських випускників. Також 87 учнів столичних шкіл стали призерами Всеукраїнських олімпіад із базових дисциплін.

Крім того, випускниці Київського спортивного ліцею-інтернату на ХХХ літніх Олімпійських іграх 2012 року у Лондоні здобули високі нагороди. Так, Анастасія Коженкова здобула золоту медаль з академічного веслування у складі жіночої четвірки парної, а олімпійська чемпіонка-2008 з веслування на байдарці Інна Осипенко-Радомська отримала срібні нагороди.

Загалом у 2011—2012 навчальному році у навчальних закладах столиці здобували загальну середню освіту понад 230 тис. учнів, що на 8 тис. більше, ніж попереднього року. Свідоцтво про базову освіту отримали понад 22 тис. учнів, атестати про повну середню загальну освіту – 16, 5 тис.

Зауважимо, що 1299 випускників 11-тих класів за результатами навчання та державної підсумкової атестації нагороджені золотими (911 учнів) та срібними (388 учнів) медалями.

Окрім цього, спостерігається позитивна динаміка збільшення кількості дітей у перших класах. Так, у 2010—2011 навчальному році першокласниками стали 24 тисячі дітей, у 2011—2012 – 25 тисяч, а у 2012—2013 першачками стануть 26 тисяч юних киян. Кожний учень 1 класу київської школи отримає подарунковий набір: «Щоденник Київського першокласника, його батьків та вчителів», альбом для малювання та зошити. Також у столиці триває загальноміська акція «Дай руку, першокласнику!», в ході якої проведено загальноміський огляд-конкурс на кращу класну кімнату, ігротеку та ігровий майданчик для наймолодших школярів.

Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути