chrome firefox opera safari iexplorer

У продажу з’явились вишиванки для чотирилапих

21 березня 2013 о 14:00

Одні купують своїм гавчикам нашийники зі стразами чи навіть діамантами. Інші розщедрюються для чотирилапих на модний гардероб, вартість якого на кілька тисяч доларів тягне. Є покупець і на товар у стилі «патріотизму забагато не буває».

Пропозиція для такого клієнта — «собачі» вишиванки. Їх можна й у Києві купити, й у Донецьку, пише Високий замок.

Вишиті СОРОЧКИ для хвостатих — на всяк розмір і смак. Навіть фасони є різні: окремо «ем» і «жо» (для кобелів і «кобелин» тобто). Коштують вишиванки — від 100 гривень і більше.

vysh2

Щоб дізнатися, який попит на «вишитий» товар, журналіст «ВЗ» зателефонувала в один зі столичних інтернет-магазинів, на сайті якого пропонують лляні вишиванки для чотирилапих. Усі моделі і розміри за однією ціною — 102 гривні.

— І часто у вас вишиті сорочки для домашніх улюбленців замовляють? — запитую продавця.

— Це — сезонний товар. Його більше у весняно-літній час купують.

— Перед Днем незалежності продажі не зростають?

— Побачимо. Наразі важко сказати, бо у нас цей товар не так давно. Продали, може, з десяток сорочок...

У декого сама лише згадка про вишиванки у собачому гардеробі викликає шалене обурення. Скоро, мовляв, до того дійде, що ошийники з тризубами випускатимуть. У власників «вишиваних» Сірків і Бровків — своя думка з цього приводу. Кажуть, нічиї пат-ріотичні почуття ображати не збиралися. Швидше — навпаки.

Коли два роки тому у Рівному встановлювали всеукраїнський рекорд (тоді на площі міста одночасно зібралися 6 тисяч 570 добровольців у вишиванках), одним із найпримітніших його учасників був саме песик у шароварах і вишитій сорочці.

wz.lviv.ua

 wz.lviv.ua

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути