chrome firefox opera safari iexplorer

Україна піднялася на 10 позицій в рейтингу країн за конкуренцією в туризмі

07 березня 2013 о 11:14

Україна піднялася з 85 на 76 місце в рейтингу країн за конкурентоспроможністю в галузі туризму, створеному Всесвітнім економічним форумом. Рейтинг презентований на сайті ВЕФ.

Як з'ясував Корреспондент.biz, найкращий показник Україна отримала за параметром Здоров'я і гігієна — восьме місце в рейтингу. Водночас аналітики визнали найгіршими результати України в галузі законодавчого регулювання сфери туризму (114-е місце), ціновій конкуренції (110-е місце) і схильність до подорожей (101-е місце).

Сусідами України в рейтингу стали Перу, Шрі-Ланка і Македонія (73-75 місця), а також Албанія, Азербайджан і Вірменія (77-79 місця). Натомість Росія впала з 59 на 63 місце.

Серед пострадянських країн найвище розташувалася Естонія (30-е місце), Латвія і Литва (48-е і 49-е місця). Польща зайняла 42-й рядок, Білорусь у рейтингу відсутня.

Додамо, що в підсумковий список рейтингу увійшло 140 країн. Форум випускає подібні переліки кожні два роки. Для них оцінюється якість держрегулювання туризму, розвиток підприємництва, інфраструктура та наявні природні, людські та культурні ресурси.

Варто відзначити, що лідером рейтингу в 2013 році визнана Швейцарія, яка зберегла свою першість. У топ-5 також увійшли Німеччина, Австрія, Іспанія і Великобританія. У цьому році третє місце втратила Франція, а Швеція — п'яте. Найкраще зростання показала Панама, яка збільшила свій результат з 56 на 37 місце. Найбільше падіння — в Алжиру, який перемістився з 113 на 132 сходинку.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути