chrome firefox opera safari iexplorer

Українська дитяча книга потрапила до 250 кращих видань світу

06 березня 2013 о 14:35
Книжка Івана Андрусяка «Вісім днів із життя Бурундука» увійшла до престижного щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу «Білі ворони 2013» (White Ravens 2013).

Головний герой книги, Івась Боднарук, якого у школі кличуть Бурундуком, переживає першу симпатію й перші справжні розчарування, перший гіркий досвід поразки й того, що треба будь-що йти до своєї мети, не хапаючись за «позичену».

Книжка увійшла до серії «Книготерапія». Кожну з серійних книжок доповнює фаховий коментар психолога, що допоможе батькам поставитися з розумінням до дитячих проблем і відтак їх вирішити разом із дитиною.

«Білі ворони» (White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Каталог вважається одним із ключових орієнтирів у світі дитячої й підліткової літератури і не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок – і, звісно ж, для маленьких читачів і їхніх батьків.

Процес відбору проходить із-поміж 9 тис. книжок, які щорічно надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки з усього світу. Фахівці обирають кілька десятків найкращих і пишуть на них рецензії, які відтак публікуються в «Білих воронах».

250 книжок зі всього світу, що ввійшли до каталогу «Білі ворони», можна побачити на найбільшій дитячій книжковій виставці в Болоньї (Bologna Children's Book Fair-2013), що відбудеться 25-28 березня в Італії.

Нагадаємо, що два роки тому, до каталогу «Білі ворони 2011» увійшла книга Василя Голобородька «Віршів повна рукавичка».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути