chrome firefox opera safari iexplorer

Вітчизняне видання «Рукавичка» стало одним із найкращих у світі

16 березня 2012 о 14:00

«Рукавичка» творчої майстерні «Аґрафка» й «Казка про Старого Лева» Мар'яни Савки з потрапили до престижного щорічного каталогу найкращих дитячих видань світу «Білі ворони 2012». Про це повідомляє блоґ про дитячу літературу «Книженя».

«Білі ворони» (White Ravens) – це перелік 250 найкращих дитячих книжок із понад 40 країн світу. Каталог вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої й підліткової літератури.

Він не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків і продавців книжок. Процес відбору проходить із-поміж 9 тисяч книжок, які щорічно надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки з усього світу. Фахівці обирають кілька десятків найкращих і пишуть на них рецензії, які відтак публікуються в «Білих воронах».

Згодом каталог та обрані книги бібліотека представляє на дитячому книжковому ярмарку в Болоньї, і тільки після цього «білі ворони» включаються у програми світових виставок.

У 2011 року до престижного каталогу «Білі ворони» ввійшла книга Василя Голобородька «Віршів повна рукавичка».

Ілюстрації до книг Мар'яни Савки виконав український художник та ілюстратор дитячих книжок Володимир Штанко. У 2011 році він вже потрапляв до «Почесного списку» найкращих сучасних книжок для дітей за видання «Вечори на хуторі біля Диканьки».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури