chrome firefox opera safari iexplorer

Українські аналітичні центри увійшли до сотні найкращих у світі

18 січня 2013 о 12:27

Українська неурядова організація Центр Разумкова увійшла в число 150 кращих аналітичних центрів світу, посівши 84 місце. Центр Разумкова також увійшов до числа 100 кращих аналітичних центрів за межами США (58 місце).

У списку лідерів серед аналітичних центрів Центральної та Східної Європи — український Центр Разумкова (8 місце з 60), КНЕУ ім. Вадима Гетьмана (35 місце) і Міжнародний центр перспективних досліджень (43 місце).

Кращими дослідницькими центрами 2012 року визнаний Брукінгз Інститьюшн (США), Четам Хауз (Великобританія), Фонд Карнегі (США), Стокгольмський міжнародний інститут дослідження світу (Швеція), Центр стратегічних і міжнародних досліджень (США).

Ці дані містяться у щорічному звіті Програми аналітичних центрів та громадянського суспільства Університету Пенсільванії, який визначив авторитетні дослідницькі установи з питань державної політики у світі 2012 року. Звіт був представлений 17 січня 2013 року у Вашингтоні. Дослідження охопило більше шести тисяч «мозкових центрів» зі 182 країн у 38 категоріях.

Українські дослідницькі центри увійшли також до числа кращих в області міжнародної економічної політики (Центр Разумкова), освітньої політики (Центр освітньої політики, Центр освітніх досліджень і Міжнародний центр політичних досліджень) і серед центрів, які провели найкращі кампанії впливу на державну політику (Український незалежний центр політичних досліджень).

Традиційно, за підрахунками вчених, найбільше аналітичних центрів у Північній Америці, трохи менше в Європі. П'ятірка країн з найбільшою кількістю мозкових центрів: США, Китай, Великобританія, Індія і Німеччина. Україна у цьому списку зайняла 25 місце (47 установ), ненабагато випереджаючи сусідніх Польщу та Угорщину. Це третій показник для Східної Європи після Росії і Румунії.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути