chrome firefox opera safari iexplorer

Українські шаблістки завоювали два золота на Кубку світу

18 березня 2013 о 11:12

Ольга Харлан виграла індивідуальний турнір і допомогла перемогти збірній.

Українка Ольга Харлан завоювала друге індивідуальне золото в цьому сезоні, ставши переможницею етапу кубка світу з фехтування на шаблях, який відбувся 15-16 березня в Анталії (Туреччина).

У фінальному поєдинку Ольга одним уколом обіграла дворазову олімпійську чемпіонку американку Маріель Загуніс (15:14).

Варто відзначити, що на цьому турнірі Харлан перемагає вже третій рік поспіль. Вперше Туреччина прийняла шабельний етап кубка світу в 2011 році у Стамбулі. Тоді у фіналі Ольга боролася зі своєю співвітчизницею Оленою Хомровою, а в минулому році вже в Анталії в «золотому» матчі перемогла майбутню олімпійську чемпіонку Лондона 2012 кореянку Жи Йон Кім.

Тріумфом українок завершилися і командні змагання у шаблісток в Анталії. Збірна команда України у складі Ольги Харлан, Ольги Жовнір, Галини Пундик та Олени Вороніної дійшла до фіналу, де обіграла росіянок і завоювали третю нагороду найвищої проби в цьому сезоні.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути