chrome firefox opera safari iexplorer

Українка заслужила золоту медаль FIE найкращої шаблістки світу

26 листопада 2013 о 12:29

Чемпіонка світу-2013 українка Ольга Харлан отримає золоту медаль Міжнародної федерації фехтування (FIE) як найкраща шаблістка за підсумками сезону.

Про це інформує офіційний сайт організації fie.ch.

«Церемонія нагородження найкращих фехтувальників року відбудеться 29 листопада в Парижі (Франція) на конгресі FIE, приуроченому до 100-річчя організації», — йдеться у повідомленні.

Окрім Харлан, «золото» FIE отримають шпажисти Ана Марія Бранза (Румунія) і Рубен Лімардо Гаскон (Венесуела), рапіристи Аріанна Ерріго (Італія) і Андреа Кассара (Італія), а також шабліст Веніамін Решетніков (Росія).

Нагадаємо, Ольга Харлан в серпні у Будапешті (Угорщина) уперше в кар'єрі завоювала золоту медаль чемпіонату світу в особистому заліку. У складі збірної України шаблістка виграла пекінську Олімпіаду-2008 і чемпіонати світу (2009, 2013) в командних змаганнях.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Спорт в Україні

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути