chrome firefox opera safari iexplorer

Україну чекає екстремально спекотне літо, — кліматолог

29 березня 2013 о 20:04

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, — передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

«Нестійкий температурний режим буде спостерігатися на протязі всього літа. Інтенсивні зливи чергуватимуться з дуже спекотними днями», — зазначила Мартазінова.

За її словами, спекотні дні переважно будуть утримуватися на сході України. «При цьому західна частина країни буде „плавати“. Це наша тепер дійсність, це наш сучасний клімат», — підкреслила кліматолог.

Мартазінова також сказала, що в літні місяці через екстремальні погодні умови в Україні можливе виникнення надзвичайних ситуацій. «Екстремальні ситуації на протязі всього літа можуть виникати неодноразово», — додала вона.

Нагадаємо, минуле літо 2012 року було найспекотнішим в Україні за всю історію метеоспостережень. Аномально висока температура в країні трималася кілька тижнів і досягала в деяких регіонах +41 градус.

Розділи: Довкілля