chrome firefox opera safari iexplorer

В Києві з 19 по 28 березня усім бажаючим безкоштовно перевірять легені

19 березня 2013 о 10:23

В Києві з 19 по 28 березня безкоштовно перевірятимуть легені в рамках програми «Зупинимо туберкульоз в Україні». Для цього по столиці їздитиме пересувний флюорограф, повідомили УНН організатори акції.

«Ми пропонуємо всім, хто з різних причин не може потрапити до лікаря, скористатися цією можливістю і обстежитись, зробити скринінг грудної клітки. Адже це гарний спосіб на ранній стадії виявити хворобу легень, включаючи і туберкульоз. А якщо ж когось турбує довготривалий кашель більше 3-х тижнів – це повинно стати сигналом, що вам потрібно звернутися до вашого сімейного лікаря. Роль профілактики дуже важлива, адже легше попередити хворобу, ніж потім з нею боротися», – зазначила керівник відділу адвокації, комунікації і соціальної мобілізації програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» Марія Маковецька.

Безкоштовне обстеження може пройти кожен бажаючий.

Цифровий флюорограф буде працювати в Києві з 9:00 до 18:30 (обід з 14:00 до 15:00) за такими адресами:

19 і 20 березня – Південний залізничний вокзал (вул. Георгія Кирпи);

21, 23 і 24 березня – біля Головпоштамту (вул. Хрещатик, 22);

22 березня – біля Солом’янської районної держадміністрації (просп. Повітрофлотський, 41);

25 і 26 березня – автостанція «Дачна» (просп. Перемоги, 142);

27 і 28 березня — центральний автовокзал (просп. Науки, ½)

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути