chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні визначать кращі класи за підсумками туристичного відпочинку 2013 року

31 березня 2013 о 09:35

На запитання під час інтерв’ю на черкаській ОДТРК «Рось» щодо нових проектів, які Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» планує здійснити у 2013 році, народний депутат повідомив, що його Фонд продовжує реалізовувати, зокрема, довготривалий проект під назвою «Здоровим і спортивним бути модно», направлений на стимулювання, підтримку та пропагування активного і здорового способу життя, особливо серед молоді.

«В цьому році акцент буде зроблено на залученні школярів до вивчення України та активного туризму», – зазначив Микола Томенко.

За його словами, Фонд «Рідна країна» проведе загальнонаціональний та регіональні конкурси на визначення кращих класів, що відзначаться у літній період своєю туристичною активністю у пішому, велосипедному, гірському, водному та інших видах активного відпочинку. Переможці таких конкурсів отримають дипломи та туристичне спорядження.

Говорячи про мотивацію проведення такого конкурсу, Микола Томенко зауважив, що сьогодні, на жаль, напівзруйнована система гуртків у шкільній освіті, відсутність стимулювання вчителів призвело до серйозного занепаду позашкільної роботи, зокрема, і у сфері туризму. «Парадокс полягає в тому, що сьогодні в Прикарпатті, Закарпатті чи Криму можна зустріти більше молодих людей з сусідніх країн – Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини, які залюбки мандрують горами, річками України. Натомість наша молодь залишається поза сферою такого активного відпочинку. Отже, наше завдання – стимулювати та заохочувати активний, здоровий та пізнавальний туризм серед українських школярів», – підсумував Микола Томенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути