chrome firefox opera safari iexplorer

Влада майже втричі збільшить вартість акцизних марок

26 березня 2013 о 12:47

З 1 травня 2013 року уряд України вирішив ввести акцизні марки на алкоголь і тютюнові вироби нового зразка, одночасно збільшивши їх вартість в 2,6 рази.

Це закріплено відповідною постановою Кабінету Міністрів від 13 березня №188. Згідно з документом, плата за акцизну марку на алкоголь складе 0,27 грн/шт. замість чинної 0,103 грн/шт., на тютюнові вироби — 0,142 грн/шт. замість 0,055 грн / шт.

Уряд також підтримав пропозицію Міністерства доходів і зборів щодо створення централізованої автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Раніше Міністерство доходів і зборів повідомило, що акцизні марки нового зразка з трирівневим захистом від підробки на алкогольні напої та тютюнові вироби вітчизняного та імпортного виробництва вводяться в Україні з 1 квітня поточного року.

Міністерство також пропонувало підвищити вартість акцизних марок в 2-2,5 разу, пояснюючи свою позицію тим, що плата за марки не збільшувалася з 2008 року, тоді як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у кілька разів.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути