chrome firefox opera safari iexplorer

84% українських компаній планують збільшити чисельність штату

24 квітня 2013 о 11:33

У 2013 році 84% українських компаній планують зберегти або збільшити чисельність штату. Про це Корреспондент.biz повідомили фахівці міжнародної компанії Regus.

Як показав останній індекс ділової впевненості компанії, українські компанії в першу чергу планують наймати нових фахівців з маркетингу та продажу. Ця тенденція зберігається, незважаючи на зниження індексу ділової впевненості в Україні порівняно з жовтнем 2012 року.

Згідно з результатами опитування, 35% українських компаній повідомляють про зростання виручки, а 28% говорять про збільшення прибутку за останні дванадцять місяців.

Крім того, 22% компаній планують збільшити чисельність штату на 5% або більше, а представники 51% організацій вважають, що їхні фірми наймуть більше менеджерів з продажу або маркетингу. 38% компаній зазначили, що їм потрібен додатковий оперативний персонал.

«Дивує найбільше не те, що компанії планують набирати співробітників, але те, що вони збираються інвестувати в продажі і маркетинг — це означає, що вони вважають, що настав час діяти активно й агресивно», — вважають аналітики компанії.

Експерти відзначають, що гнучка організація роботи перестане бути «додатковим бонусом» до умов праці, а стане обов'язковою умовою і гратиме ключову роль при залученні та утриманні найкращих співробітників будь-якої компанії.

Раніше Корреспондент.biz писав, що половина українських роботодавців практикують преміювання співробітників.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути