chrome firefox opera safari iexplorer

Половина рекрутингових компаній в Україні будуть змушені закритись

16 липня 2012 о 10:24

Закон «Про зайнятість населення» створив для компаній, які наймають людей для виконання ними робіт в іншого роботодавця (аутсорсинг), великі проблеми, що негативно вплине на тих, хто шукає сезонну або тимчасову роботу.

Як зазначає юрист міжнародної юридичної фірми Schoenherr Ганна Синиця, діяльність аутсорсингових компаній відтепер буде дозволена тільки при отриманні спеціального дозволу. Чи буде такий дозвіл платним, яка процедура отримання та терміни дії дозволу поки не ясно, пише «Коментарі». Раніше роботодавці, які з різних причин не могли або не хотіли брати до себе на постійну роботу в штат співробітників, вдавалися до тимчасового/сезонного персоналу.

Тепер для «оренди» співробітників доведеться укладати додаткові колективні договори і виплачувати їм заробітну плату не нижче тієї, яку отримують штатні співробітники у роботодавця за виконання аналогічної роботи. При такому підході економія «на оренді» персоналу втрачається. «Думаю, що з прописаними вимогами зможуть впоратися тільки великі рекрутингові компанії, що призведе до зменшення операторів ринку.

Невеликі компанії будуть змушені піти з ринку», — вважає генеральний директор РК «Брейн Сорс Корпорейшн» Андрій Кривокоритов. Нагадаємо, законом про зайнятість також забороняється робота кадрових агентств, які брали у шукачів роботи гроші за знаходження їм вакансій.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути