chrome firefox opera safari iexplorer

Аеропорт «Херсон» відкрили після реконструкції

10 квітня 2013 о 18:03

Реконструйований аеропорт «Херсон» відкрили в середу у селі Чорнобаївка Білозерського району області.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

«На даний час зацікавленість у роботі аеропорту „Херсон“ виявила російська авіакомпанія UTair. Вони вже приїжджали (до Херсона — Ред.). Дивилися злітну смугу, дивилися умови, які ми сьогодні створили тут. Вони готові вже запускати аеропорт», — сказав на церемонії відкриття аеропорту голова Херсонської ОДА Микола Костяк.

Як повідомлялося, Херсонський аеропорт з 2006 року не приймав літаки і тривалий час був фактично непрацюючим підприємством. Строк дії сертифікату експлуатанта цивільних аеродромів у херсонського аеропорту сплив 1 квітня 2008 року. 4 жовтня 2012 року Херсонська облрада передала майновий комплекс аеропорту своєму комунальному підприємству «Херсонські авіалінії».

У лютому 2013 року «Херсонські авіалінії» отримали свідоцтво Державної авіаційної служби України про реєстрацію херсонського аеродрому. Було виконано великий обсяг будівельно-відновлювальних робіт у приміщенні аеровокзалу, на пероні та злітно-посадковій смузі, а також встановлено обладнання і підготовлено спецтехніку, необхідні для забезпечення авіарейсів.

За інформацією ОДА, аеропорт «Херсон» поки що працюватиме у статусі аеродрому.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути