chrome firefox opera safari iexplorer

Фотовиставка «Заповідник душі» демонструє красу навколишнього світу

23 квітня 2013 о 11:02

«Заповідник душі» — це назва фотовиставки, що відкрилася в Харківському художньому музеї. В експозицію увійшли більше ніж півсотні кольорових і чорно-білих робіт відразу десяти харківських фотохудожників, що відтворили світ живої природи.

Коментар до виставки кореспондентові УКРІНФОРМу дала директор музею, заслужений працівник мистецтв України Валентина Мизгіна.

«Автор ідеї виставки — відомий харківський мандрівник і фотограф Володимир Оглоблін. За довгі роки захоплення фотографією він об'їхав не одну республіку колишнього СРСР, побував і за рубежем. Мета виставки, як він задумав, не тільки продемонструвати красу навколишнього світу, але і привернути увагу до проблеми збереження цієї краси, інакше, побоюється автор, її можна буде побачити тільки на фото», зазначила Мизгіна.

За її словами, на запрошення Оглобліна організувати першу таку масштабну за числом учасників фотовиставку, покликану пробудити добрі почуття в душі глядачів, відгукнулися й інші фотомайстри.

«Всі вони, як і Оглоблін, — лауреати всеукраїнських і міжнародних фотоконкурсів. А Сергій Глущенко, крім того, відомий в Україні дайвер: на його рахунку — сім тисяч часів занурень зі спеціальним фотообладнанням», — пояснила Мизгіна.

... Стримана краса флори і фауни російської Півночі та Алтаю, натурні зйомки дельфінів і акул біля берегів Індонезії або хід сардин — біля узбережжя Південної Африки, кадри з життя комах на островах Тихого океану і пташиних зграй — і на території рідної Харківщини...

Як стало відомо, фотовиставка «Заповідник душі» як пересувна побуває в різних регіонах України.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути