chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Києво-Печерський заповідник презентує програму «Пам'ять світу»

04 жовтня 2012 о 10:02

4 жовтня 2012 року о 12:00 год. у презентаційній залі №2 Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник спільно з Національною історичною бібліотекою України представить широкому загалу програму ЮНЕСКО «Пам'ять світу». 

Захід відбудеться у рамках презентаційної програми ІІ Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», який проходитиме у музейному комплексі з 4 до 7 жовтня.

Під час презентації програми «Пам'ять світу» передбачено виступи Генерального директора Києво-Печерського заповідника Любомира Михайлини, директора Національної історичної бібліотеки Алли Скорохватової та заступника генерального директора Заповідника, презентатора Програми Влади Прокаєвої.

«Книжковий Арсенал» — наймасштабніша подія в Україні, що об’єднує літературу та мистецтво. У рамках фестивалю планується презентація більш ніж 100 видавництв та 70 відомих гостей з України, Росії та Європи.

Нагадаємо, у липні 2012 року Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник та Національна історична бібліотека України за підтримки Міністерства культури України домовились про співпрацю в рамках виконання угоди про участь в програмі ЮНЕСКО «Пам'ять світу».

ДОВІДКА

Програма ЮНЕСКО «Пам’ять світу» (Memory of the World Programme) – це міжнародна ініціатива, розпочата у 1992 році, яка має на меті забезпечення визнання документальної спадщини, що має міжнародне, регіональне та національне значення, ведення реєстру цієї спадщини та присудження емблеми з метою її ідентифікації.

Завдання програми полягає у популяризації та захисті всесвітньої документальної спадщини та забезпеченні загального та постійного доступу до неї, шляхом здійснення оцифрування найбільш цінних документальних пам’яток та формування загальнодоступних електронних ресурсів.

Загалом програма охоплює документальну спадщину за всю писемну історію людства, починаючи від папірусних сувоїв або глиняних табличок і закінчуючи фільмами, звукозаписами або оцифрованими файлами.

Вхід на презентацію вільний.

За матеріалами Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути