chrome firefox opera safari iexplorer

Києво-Печерський заповідник «співпрацюватиме» з трьома російськими музеями

04 липня 2012 о 14:05

Між Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником та трьома музейними установами Російської Федерації незабаром буде налагоджена активна співпраця, повідомляє сайт заповідника.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час робочого візиту начальника наукового відділу міжнародних відносин та співпраці з ЮНЕСКО – керівника служби науково-методичного забезпечення міжнародного співробітництва Заповідника Катерини Єгорової та радника генерального директора Заповідника Влади Прокаєвої до Москви наприкінці червня 2012 року.

В ході візиту були проведені зустрічі з представниками Державного історичного музею Російської Федерації, Державного музею образотворчих мистецтв ім. О.С. Пушкіна та Московського державного об’єднаного музею-заповідника «Коломенське-Ізмайлово-Лефортово-Любліно».

Під час перемовин зокрема обговорили питання спільної участі у вже запланованих заходах, розроблення та проведення спільних виставкових проектів, культурно-мистецьких акцій, конференцій, семінарів, майстер-класів з метою обміну досвідом в науково-методичній, реставраційній, експозиційній, освітній, видавничій діяльності, а також у сфері збереження культурної спадщини.

Крім того, представники Києво-Печерського заповідника зустрілись з керівництвом Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД (МФГС) та обговорили організаційні питання щодо проведення в Києві на території Заповідника в 2012 році Міжнародного фестивалю історико-культурних заповідників країн СНД, а також питання подальшої співпраці у сфері втілення молодіжних програм та проектів, пов’язаних з проблемами збереження нематеріальної спадщини.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути