chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних Києво-Печерський заповідник святкуватиме своє 85-річчя

30 серпня 2011 о 16:34

У День знань Національний Києво-Печерський заповідник проведе День відкритих дверей для школярів і студентів, а 3 і 4 вересня вхід у лавру буде безкоштовним для всіх відвідувачів.

Про це пише ЛігаБізнесінформ.

Таке рішення прийнято у зв'язку зі святкуванням 85-річчя Києво-Печерського заповідника, яке відбудеться 2 вересня.

За інформацією видання, у цей день планується відкриття нового музею на території заповідника й урочисте святкування дня народження заповідника.

Як відомо, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, заснований в 1926 році, розташований на території в 23,54 гектарів.

Архітектурний ансамбль складається з пам'яток архітектури ХІІ-ХХ століття і фактично є великою експозицією під відкритим небом.

На території заповідника перебувають: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, музей історичних коштовностей, музей книги й друкарства, музей українського народного декоративного мистецтва, музей театрального, музичного й кіномистецтва, Велика Лаврська дзвіниця й інші унікальні пам'ятки культури, історії й архітектури.

Заповідник працює без вихідних, у літній період — з 9.00 до 20.00.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути