chrome firefox opera safari iexplorer

На поле НСК «Олімпійський» потрапляє 40 тисяч літрів води за один полив

23 квітня 2013 о 11:27

За один полив протягом 45 хвилин на полі столичного НСК «Олімпійський» потрапляє близько 40 тисяч літрів води. У жарку пору цей об'єм збільшується.

Про це розказав головний агроном НСК «Олімпійський» Віктор Яроменко в ході підготовки головної спортивної арени країни до одного з ключових матчів сезону «Динамо» (Київ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ), який відбудеться тут 27 квітня.

«У даний час року поле поливається приблизно один раз на два дні, за умови відсутності дощів. Водночас за один полив протягом 45 хвилин на полі потрапляє близько 40 тисяч літрів води. Коли середньодобова температура повітря підвищиться, природно, частота і об'єм поливу збільшиться», — цитує Яроменко офіційний сайт стадіону nsc-olimpiyskiy.com.ua.

За словами фахівців агрономічної служби, газон поливається так, щоб підтримувати оптимальну вогкість грунту, яка складає близько 24%.

Найкращий час для поливу газону — період перед сходом сонця. На стадіоні встановлена інноваційна система автоматичного поливу TORO, яка дозволяє здійснювати зрошування без людського втручання.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути