chrome firefox opera safari iexplorer

Українців попереджають про підвищення рівня води в річках у трьох областях

04 квітня 2013 о 10:16

Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає громадян про значне підвищення рівня води в річках в Одеській, Вінницькій і Хмельницькій областях.

За даними відомства, небезпечний рівень води зберігатиметься сьогодні, 4 квітня, на Дунаї в Одеській області біля села Вилкове. Там очікується рівень води 155-160 см над нулем поста, з досягненням позначки затоплення знижених ділянок міста.

Також протягом 4-6 квітня очікується зростання води у верхній частині Південного Бугу з добовою інтенсивністю 0,1-0,3 м над рівнями. Це підвищення води стосується Хмельницької та Вінницької областей, рятувальники прогнозують вихід води на заплаву та затоплення.

Нагадаємо, вчора ЗМІ писали про те, що в Києві з'явилися випадки затоплення деяких вулиць і навіть станції метро Житомирська, окрема загроза через сніг нависла над заповідником Софія Київська.

Як повідомлялося 1 квітня, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що у зв'язку зі складними погодними умовами, зокрема рясним таненням снігу, в річках північних і західних регіонів України найближчим часом очікується підйом рівня води до небезпечних позначок.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути