chrome firefox opera safari iexplorer

60% українців не зможуть платити за ЖКП у разі підвищення тарифів

28 квітня 2012 о 15:13

60,9% українців не зможуть платити за житлово-комунальні послуги (ЖКП) після підвищення тарифів на газ.

Такі дані оприлюднила соціологічна служба Міжнародної громадської організації «Центр проектів та програм розвитку».

Так, якщо у 2011 р. українці сплатили за ЖКП 97,8% нарахованих за цей період сум, то після підвищення тарифів не зможуть платити за ці послуги 60,9% громадян.

Ще 28,7% – зможуть, але їм буде важко, 4,4% ще не визначилися з цього питання, а 1,2% респондентів не є споживачами житлово-комунальних послуг і не платять за них.

Згідно з опитуванням, частка сімей, які зможуть без істотних проблем для сімейного бюджету платити за ЖКП після підвищення тарифів, становить 4,8%.

Таким чином, згідно з висновками соціологів, чергове підвищення тарифів на газ для населення призведе лише до різкого падіння рівня оплати населенням ЖКП та додаткового навантаження на держбюджет.

Будь-яке підвищення тарифів у даний час вимагає застосування компенсаторних механізмів для населення. В іншому разі це призведе до різкого погіршення ситуації у сфері ЖКГ, вважають експерти.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути