chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні Україну й далі підтоплюватиме

15 квітня 2013 о 10:16

За інформацією Укргідрометеоцентру, 15 квітня триватиме подальший розвиток водопілля на верхньому Дніпрі, річках басейну Прип'яті, Десни, нижніх течіях річок Сула, Псел, малих річках Київської, Черкаської, Полтавської, Чернігівської, Сумської областей, у верхів'ї Південного Бугу (Хмельницька, Вінницька області) на окремих ділянках з виходом води на заплаву та подальшим її затопленням. Про це УННповідомили у прес-службі Держслужби з надзвичайних ситуацій.

15 квітня на річках басейну Прип'яті (Волинська, Рівненська обл.), р. Стрипа біля м. Бучач (притока Дністра у Тернопільській обл.), на р. Стир біля м. Луцк продовжиться підйом рівнів води з подальшим затопленням заплав, сільгоспугідь та понижених ділянок прирічкових частин міст. На р. Дунай біля Вилкового утримається перевищення небезпечної відмітки 155-165 см, при якій відбувається затоплення понижених незаселених ділянок міста Вилкове. На р. Дністер очікується проходження максимальних рівнів паводкової хвилі. При проходженні максимумів можливий вихід води на заплаву.

На більшій території України хмарно з проясненнями. У Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях невеликий дощ. Вітер південно-західний 3 – 8 м/с. Температура повітря від +4 до +11 0С.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Також, за інформацією ДСНС, протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 187 рятувальників та 70 од. насосного обладнання. За добу відкачано 18 тис. 568 куб. м води.

Нагадаємо, що станом на 14 квітня, в Україні внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод залишаються підтопленими 82 населених пункти.

Зокрема, відмічається часткове підтоплення 50 населених пунктів у Київській області, 18 — у Волинській області, 6 — у Житомирський обл., 5 — у Рівненській обл. та по 1 населеному пункті у Чернігівській та Львівській областях.

В тому числі, частково підтоплені 68 житлових будинків. Найбільша кількість будинків залишається підтопленими в Рівненській області — 42 та у Київській області — 24 будинки.

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути