chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкривається виставка чорно-білих фотографій відомих зірок

17 квітня 2013 о 12:46

18 квітня в рамках Французької весни в Музеї сучасного мистецтва відкривається безкоштовна виставка Зірки між небом і землею.

Виставка об'єднує чорно-білі фотографії з архівів авіакомпанії Air France, на яких зображені її видатні пасажири: Бріджит Бардо, Френк Сінатра, Марлен Дітріх, Альфред Хічкок, Федеріко Фелліні, Ів Сен-Лоран, Шон Коннері, Шарль Азнавур, Серж Генсбур і Джейн Біркін, повідомили Корреспондент.net організатори виставки.

У роки відкриття Air France в компанії народжується ідея використовувати світову популярність своїх знаменитих пасажирів, щоб привернути увагу широкого кола громадськості, для якої авіаперельоти поки ще не були звичайним явищем.

Зйомки почалися в 1955 році, коли авіакомпанія Air France звернулася в агентство Теле Фото (Télé Photos) з проханням надати в її розпорядження фотографа-портретиста, щоб зробити знімки знаменитостей, артистів, діячів науки, мистецтва і політики, які користуються аеропортом Орлі.

Протягом десяти років в цій ролі виступає Ролан Брієн (Roland Briens): він зустрічав зірок біля трапа літака зі своїм фотоапаратом Роллефлекс з подвійним спалахом. Завдяки його люб'язності, делікатності і вмінню ладити з людьми, зірки охоче погоджувалися позувати.

Так само успішно, до 1971 року, працювали й інші фотомайстри: Асія (Hassia), Філіп Формезон (Philippe Formaison), Клод Агостіні (Claude Agostini), Філіп Бріа (Philippe Briat), Жан Генe (Jean Gueneux).

Фотографам дозволялося те, що навіть важко собі уявити в наш час: вони могли піднятися на диспетчерську вежу і спостерігати за рухом літаків доріжками, могли попросити зупинити літак в кінці злітно-посадкової смуги для того, щоб піднятися на борт і спокійно фотографувати Марію Каллас ще до того, як її зустріне біля трапа літака натовп фотографів.

Єдина умова компанії, яку повинні виконувати фотографи, — це обов'язкова присутність у кадрі борту лайнера Air France.

Виставка триватиме до 30 квітня. Повну програму Французької весни в Києві дивіться тут.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути