chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилася виставка «Зірки між небом і землею»

20 квітня 2013 о 18:23

У рамках Х фестивалю «Французька весна» в київському Музеї сучасного мистецтва України 17 квітня відкрилася виставка «Зірки між небом і землею». Складається вона з колекції фотографій Air France, зібраних з 1955 р.

На фотографіях зображені різні знаменитості культури, політики і бізнесу в той момент, як вони піднімалися або спускалися з борту літака, сиділи в салоні або чекали відльоту в будівлі аеропорту. На відкритті також були показані зразки уніформи, в якій працювали стюардеси компанії.

Серед портретів «галереї зірок» — французькі і світові знаменитості: Бріджит Бардо, Френк Сінатра, Марлен Дітріх, Альфред Хічкок, Федеріко Фелліні, Ів Сен-Лоран, Шон Коннері, Галина Уланова, Шарль Азнавур, Серж Генсбур і Джейн Біркін та багато інших. Виставка організована авіакомпанією Air France за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького інституту в Україні. Вона працюватиме до 30 квітня, далі вона відправиться в інші міста України.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути