chrome firefox opera safari iexplorer

У травні з'являться в обігу нові банкноти номіналом у п’ять євро

30 квітня 2013 о 11:05

З 2 травня Європейський центробанк (ЄЦБ) запустить в обіг нові банкноти номіналом 5 євро.

За даними джерела, за кілька днів до цього ЄЦБ запустив промо-ролик, в якому розповідається про нові заходи захисту купюри від підробки.

На нових банкнотах з'явилися голографічні зображення героїв грецької міфології, а сама цифра п'ять отримала смарагдовий відтінок.

tsn.ua

 tsn.ua


tsn.ua

 tsn.ua

Втім, п'ять євро можуть бути не єдиною зміною: німецькі експерти пропонують відмовитися від купюри номіналом 500 євро. На їх думку, вона потрібна тільки кримінальним структурам і корупціонерам.

Річ у тім, що така велика банкнота практично не використовується у повсякденному житті. Багато європейців навіть ніколи її не бачили. На тлі збільшення частки безготівкових платежів пропозиція виключити 500 євро з обігу виглядає логічною.

У штаб-квартирі ЄЦБ, розташованій у Франкфурті-на-Майні, на початку квітня вказували на нове покоління євробанкнот, які були представлені зовсім нещодавно — у січні. Слідом за модифікованою купюрою номіналом 5 євро, яка надійде в обіг 2 травня, в найближчі роки планується випустити нові варіанти всіх інших банкнот, в тому числі номіналом 500 євро.

Раніше повідомлялося, що у Великобританії з'являться п’ятифунтові банкноти із зображенням Черчилля.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути