chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям краще утриматися від поїздок до Лівії, Анголи та Сирії

09 квітня 2013 о 14:18

У Туніс вже можна сміливо подорожувати, а від поїздок до Сирії та Лівії українським туристам краще утриматися. Про це заявив сьогодні на брифінгу в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, — передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

«У зв'язку з певним поліпшенням ситуації з безпекою в Тунісі, МЗС України знімає на даний момент рекомендації громадянам України, оприлюднені 8 лютого, утриматися від поїздок в країну без крайньої необхідності», — сказав він. У той же час, за словами Перебийніса, громадянам України не рекомендується відвідувати в Тунісі масові заходи, а також здійснювати індивідуальні туристичні поїздки на великі відстані по території республіки.

Він додав, що в силі залишаються рекомендації утриматися від поїздок до Сирії та Лівії у зв'язку зі складною ситуацією в цих країнах. «Крім того, за інформацією посольства України в Республіці Ангола, через дощі в країні істотно погіршилася санітарно-епідеміологічна ситуація», — сказав він. Зокрема, за його словами, протягом останнього тижня в столиці країни було зафіксовано 6 випадків захворювання лихоманкою, збільшилася кількість хворих на холеру і тиф, швидкими темпами поширюється малярія.

"У зв'язку з цим МЗС рекомендує громадянам України, які планують відвідати Анголу, бути обережними під час перебування в країні, вживати тільки бутильовану воду, термічно оброблені продукти, уникати контакту з тими, хто кашляє, користуватися засобами від комарів, в обов'язковому порядку робити вакцинацію від жовтої лихоманки. Після повернення в Україну слід повідомити дільничного лікаря про перебування на епідеміологічної території ", — додав він.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути