chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні третина вагітних курить, – ЮНІСЕФ

10 квітня 2013 о 09:55

В Україні 30% вагітних палять, кожна п’ята вагітність є небажаною, такі дані дослідження ЮНІСЕФ навела голова представництва ЮНІСЕФ Юкіе Мокуо під час зустрічі з директором Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ґвідо Бельтрані та головою Івано-Франківської ОДА Михайлом Вишиванюком.

Під час зустрічі офіційно оголосили про початок нового проекту у сфері репродуктивного здоров’я.

В Західній Україні, зокрема, в Івано-Франківській області ці показники нижчі, завдяки спільним українсько-швейцарським проектам за останні роки істотно зменшилася смертність малюків і матерів. Тому, за словами керівника представництва ЮНІСЕФ в Україні, для пілотного проекту вибрано Івано-Франківщину: «Це буде приклад для решти України».

Тривалість проекту – три роки, до 2015-го. Бюджет – два мільйони швейцарських франків.

За словами Ґвідо Бельтрані, цей проект унікальний, бо «спрямований не лише на оптимізацію охорони здоров’я, а й на забезпечення потреб пацієнтів, тих, які отримують медичну допомогу». «Ми хочемо вплинути на менталітет людей, ми хочемо зробити гарні зрушення в їхній поведінці, щоб їхня поведінка була спрямована на охорону здоров’я», – сказав керівник Швейцарського бюро співробітництва в Україні.

У рамках проекту «Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я і здоров’я матері та дитини» проводитиметься навчання медичних і соціальних працівників, інформаційно-роз’яснювальна робота серед пересічних українців для «зміни менталітету».

Пілотний проект проводитиметься в Івано-Франківській, Житомирській, Рівненській областях та в Криму.

За 15 років завдяки Програмі українсько-швейцарського співробітництва в Україні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в охорону здоров’я України інвестовано 110 мільйонів гривень.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути