chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну весна прийшла остаточно, – Укргідрометценр

10 квітня 2013 о 13:33

Відучора на територію України прийшла весна. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

В найближчі дні очікується підвищення температури від 14 до 19 градусів.

“З учорашнього дня розпочалось підвищення температури повітря. Сьогодні температура від 9 до 14 градусів, в наступні дні від 14 до 19. І таким чином весняні процеси будуть встановлюватись наростанням температурного режиму”, — зазначив М.Кульбіда.

Проте 16-17 квітня буде незначне похолодання. Опади будуть проходити у Західних та Північних областях у вигляді дощу, а найбільш інтенсивні опади на Прикарпатті та Закарпатті очікуються 10-11, 13-14 квітня.

Як повідомляв УНН, по всій території України з 11 квітня очікується весняне потепління і помірні дощі до 14 квітня. Про це сьогодні повідомив на брифінгу диреткор Укргідрометцентру Микола кульбіда, передає кореспондент УНН.

Керівник Укргідрометцентру розповів, що динаміка температурного режиму збережеться без змін до 10 квітня. На заході, півночі й у центрі країни температура становитиме від 0 до -5 градусів уночі й +4...+9 градусів удень.

При цьому, за його словами, на півдні й сході температура становитиме +1...+5 градусів уночі й +10...+15 градусів удень.

«З 12 квітня по всій території України відбудеться підвищення температури до +11...+17 градусів, включаючи захід і північ країни. Протягом тижня сніговий покрив зійде з усієї території України», — сказав М.Кульбіда.

Він також зазначив, слід чекати у всіх регіонах помірні дощі, і тільки в Карпатах 11-13 квітня будуть сильні дощі з мокрим снігом, а також можливе виникнення паводків, що є звичайним явищем для Карпат із приходом весни.

Розділи: Довкілля

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути