chrome firefox opera safari iexplorer

За скачування фільмів з Ех.ua хочуть брати гроші

01 квітня 2013 о 12:10

Керівник групи радників віце-прем'єр-міністра України Костянтина Грищенка Олег Волошин запропонував поступово легалізувати роботу файлообмінника Ех.ua, замість його закриття.

Таку думку він висловив в інтерв'ю УКРІНФОРМу. «Щодо майбутнього Еx.ua, то одним із розумних шляхів може бути поступова легалізація цього інтернет-ресурсу з тим, аби знову не провокувати хвилю суспільного невдоволення в Україні від його закриття», — зазначив Волошин, який минулого тижня провів зустрічі в Офісі торговельного представника США і Міжнародному альянсі інтелектуальної власності у Вашингтоні.

За словами Волошина, ресурс має враховувати інтереси правовласників контенту. «Суть у тому, що правовласник починає з якогось моменту отримувати гроші. Від безкоштовного нелегального скачування можна поступово перейти до ліцензійного, за невелику плату», — зазначив Волошин.

Крім того, радник віце-прем'єра звернув увагу на те, що за останній рік контент файлообмінника Ех.ua істотно змінився, і значна частина вимог правовласників була задоволена. Як зазначив Волошин, на всіх зустрічах у Вашингтоні його постійно запитували, чому Україна знову відкрила Еx.ua. На це радник віце-прем'єра відповідав, що влада була змушена дослухатися до громадської думки, «і це свідчить про демократію».

Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність ресурсу Ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності. А вже 3 лютого файлообмінник частково відновив свою роботу.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути