chrome firefox opera safari iexplorer

10% абітурієнтів неспроможні скласти іспити

30 травня 2013 о 11:11

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева розповіла про погіршення знань випускників шкіл та про нововведення на ЗНО-2013, яке розпочнеться вже найближчими днями, повідомляє Сегодня.

«Цього року очікується посилення контролю над випускниками під час проведення ЗНО, зокрема, щоб вони не використовували мобільні телефони, планшети та інші носії електронної інформації. Торік перевіркам піддалися близько 35% пунктів проведення тестування. У цьому ж році цифра збільшиться до 70%», — розповіла експерт.

Зайцева зауважує, що під час ЗНО-2012 по всій Україні зареєстрували близько 500 порушень, які скоїли абітурієнти. Вона застерігає – результати порушників анулюються і перескласти іспит з «халтурного» предмету вони зможуть лише наступного року.

Крім того, експерт зауважила, що менше абітурієнтів записалося для проходження ЗНО-2013, а загальна тенденція показує – навіть з них близько 10% не зможуть пройти тестування.

«Цього року на проходження ЗНО зареєструвалося 322,5 тис. осіб, чверть з яких — випускники минулих років. Торік пройти оцінювання виявили бажання майже 329 тис. осіб… За останні три роки особливих змін у рівні знань випускників, що здають ЗНО, не спостерігається. Але певна тенденція є: близько 10% людей, що проходять тестування, не дотягують до 124 балів, необхідних для вступу до вищих навчальних закладів», — розповіла директор Українського центру оцінювання. 

Варто зауважити, що посилення контролю абітурієнтів цьогоріч буде доволі жорстким: допуск на пункт тестування припиняється о 10:55. Якщо людина запізниться навіть на одну хвилину, її не допустять до тестування. Перескласти цей предмет можна буде лише наступного року. Тому, абітурієнтам варто заздалегідь прорахувати маршрут поїздки. 

Нагадаємо, що вже з 3 червня абітурієнти почнуть здавати ЗНО-2013.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути