chrome firefox opera safari iexplorer

До міжнародної акції «Ніч музеїв» у Києві приєдналися два музеї

14 травня 2013 о 08:30

До загальноєвропейського проекту «Ніч музеїв», в рамках якого відвідувачам пропонується безкоштовно відвідувати експозиції та брати участь у культурних програмах, цього року приєднаються два київських музея. Як повідомляє УНН, до загальноєвропейського проекту приєдналися Національний музей Тараса Шевченка та Національний художній музей України.

Зазначимо, що Міжнародний день музеїв відбудеться 18 травня. Як повідомили в прес-службі Національного музею Тараса Шевченка, з 12:00 тут відкриється виставка школи фотографії Віктора Марущенка, з 17:30 до 19:00 буде проходити читання віршів Тараса Шевченка на іноземних мовах співробітниками посольств і консульств інших країн в Україні, представниками національно -культурних товариств Києва. З 19:15 до 20:25 відвідувачів запросять на перегляд кінофільму «Тарас Шевченко» (1926, режисер — Петро Чардинін). О 21:00 розпочнеться театралізована екскурсія «Музи Тараса Шевченка» (запис на неї завершився 10 травня).

У Національному художньому музеї України акція пройде в суботу з 20:00 до 23:00. У цей час всі експозиційні зали будуть відкриті для відвідувачів. Бажаючі зможуть насолодитися дійством відродженої студії «Театру НаУКМА», музичним сетом від DJ Mishukoff, музейним квестом, вступити в дискусію з художниками.

У Київському національному музеї російського мистецтва суботу 18 травня оголоcили днем ​​відкритих дверей. Відвідання експозицій буде безкоштовним для всіх категорій відвідувачів. Проте, як зазначається на сайті закладу, екскурсійне обслуговування та відвідування виставки творів І.Ю. Рєпіна буде платним.

Європейська «Ніч музеїв» — це міжнародна акція, що має на меті відкрити потенціал музеїв, показати їх в незвичайному ракурсі. У цю ніч музеї відкривають двері для вільного доступу. Вперше «Ніч музеїв» пройшла в Берліні 1997 під назвою «Весна музеїв». У Києві до проекту приєднуються з 2008 року.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути