chrome firefox opera safari iexplorer

В музеї Шевченка відкрилася виставка унікальних робіт

04 грудня 2012 о 09:33

У Національному музеї Тараса Шевченка відкрилася перша унікальна виставка робіт, створена за допомогою рота та ніг людей з обмеженими фізичними можливостями.

Всеукраїнська громадська організація «Народна академія творчості інвалідів» з нагоди своєї 10-річної проводить в Національному музеї Тараса Шевченка унікальну, що не має аналогів, виставку робіт інвалідів України та зарубіжжя, які роблять витвори мистецтва за допомогою рота та ніг.

Організатори виставки прагнули показати Україні, що є надія, є милосердя, і своєю працею принести світло в душі інших людей.

Проведення цієї виставки має привернути увагу громадськості до життєвого шляху та творчості таких людей, вшанування їхньої мужності та любові до життя і бажання знайти можливість підтримати їх у майбутньому.

Нагадаємо, виставка проходить до 17 грудня 2012 року у Національному музеї Тараса Шевченка.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути