chrome firefox opera safari iexplorer

Громадський транспорт Харкова став найдорожчим в Україні

23 травня 2013 о 14:48

Із сьогоднішнього дня харків’яни сплачуватимуть за проїзд у метрополітені 3 гривні, замість 2, а за поїздки трамваєм та тролейбусом – 2 гривні, замість півтори гривень. Таке рішення міськвиконком ухвалив у другій половині середи, а отже пасажирів ця новина спіткала зненацька.

3 гривні за проїзд у метрополітені і 2 – у трамваях та тролейбусах – це найвища ціна квитка в Україні. До прикладу, кияни в підземці платять 2 гривні, а за проїзд у наземному електротранспорті – півтори.

«Найдорожчій за вартістю поїздок? Чи по собівартості? А ви не думаєте про те, що у Київському метрополітені вартість проїзду менша лише через те, що різницю тарифів компенсує вся країна», – обурюється на висловлену кореспондентом Радіо Свобода думку про першість харківських тарифів на всеукраїнському рівні директор міського департаменту транспорту та зв’язку Сергій Дульфан.

За його словами, харків’яни два роки послуговувалися електротранспортом за старими тарифами. Але невпинно дорожчає електрика, деталі для ремонту зношеного обладнання, та й зарплату інженерам і водіям необхідно підвищувати. До того ж, держава заборгувала мільйонні суми за компенсацію проїзду пільговиків.

Джерело: radiosvoboda.org
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути