chrome firefox opera safari iexplorer

Італія планує відкрити консульства у Донецьку, Дніпропетровську, Харкові та Криму

28 травня 2013 о 12:14

Посол Італії в Україні Фабріціо Романо заявив, що Рим має намір розширити своє представництво в Україні.

«Сподіваюся, італійці одного разу відкриють вашу країну як місце для масового туризму. Тим більше, що в тій же Одесі є вже інфраструктура — дискотеки, пляжі. І там вже живе багато італійців. Тому, до речі, в Одесі ми вирішили відкрити почесне консульство», — заявив Романо в інтерв'ю газеті Комсомольская правда в Украине, відповідаючи на запитання, чи стала Україна більш популярною як туристичний напрямок після Євро-2012.

Посол Італії в Україні «На черзі — Донецьк, Дніпропетровськ, Харків і Крим. А ще відкрили спеціальний візовий центр, який співпрацює з нами, збирає документи. Це величезне полегшення для людей, які подорожують до Італії», — заявив дипломат.

Видання також поцікавилося, у чому була причина збоїв рік тому. «Масштабних проблем не було. Посольство не перестало видавати візи — були затримки з технічних причин: ми тільки встигли отримати нову програму для обробки документів, що подаються на візу, — і її запуск привів до ануляції деяких вже призначених зустрічей у візовому відділі. На жаль, ця неприємна обставина співпала з піковим навантаженням на посольство», — заявив посол.

«Тепер же у візового центру серйозні поліпшення, можна сказати, що з вересня по квітень рівень претензій фактично впав до нуля. Раніше на отримання візи йшло більш як 10 днів, зараз ми розглядаємо заявки максимум тиждень», — заявив Романо.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути