chrome firefox opera safari iexplorer

Легендарний шлях Стародавнього Сходу перетворили на туристичний маршрут

24 травня 2013 о 14:19

У Середньовіччі європейські країни були сполучені між собою мережею паломницьких стежок, названих Шляхом Святого Якова та ведуть у місто Сантьяго-де-Компостела на північному заході Іспанії. В останні ж кілька десятиліть вони відродилися в якості найбільш популярного у світі туристичного пішохідного маршруту довжиною у кілька сот кілометрів.

Схожа історія сталася кілька років тому на Близькому Сході, де завдяки старанням професора антропології з Гарварду Вільяма Юрі (William Ury) був відроджений стародавній маршрут, дорога вздовж якої протягом багатьох століть проходили народи, чия спадщина стало основою нашої Цивілізації. Починається цей Шлях в іракському місті Урі, проходить через Сирію, Туреччину, Йорданію, Ізраїль, Саудівську Аравію і Єгипет. Але відновлена ​​і промаркована в якості туристичного маршруту його частина починається в Ізраїлі і закінчується у Туреччині, маючи при цьому довжину 1200 кілометрів.

Карта

Стародавній Схід

Стародавній Схід

Стародавній Схід

Стародавній Схід

Найпопулярніший на даний момент її відрізок знаходиться в Туреччині в околицях міста Урфа. Пройшовши по ньому 170 кілометрів, туристи відкривають для себе залишки стародавніх міст, римську спадщину регіону, дивовижної краси природу та гостинність місцевих жителів-курдів, які з появою прокладених через їх села і селища Шляхів Авраама, з радістю відчинили двері своїх будинків для гостей з усього світу.

Туристичний піший маршрут на Близькому Сході був названий на честь біблійного патріарха Авраама, який протягом свого життя пройшов схожим шляхом з шумерського міста Ур на територію сучасного Ізраїлю, щоб стати там прабатьком єврейського народу.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути