chrome firefox opera safari iexplorer

Лялька-міліціонер гратиме з українськими дітьми для формування позитивного іміджу міліції

29 травня 2013 о 16:09

Міністерство внутрішніх справ та Федерація футболу України домовилися про співробітництво та організацію спільних спортивних дитячих заходів для формування у дітей позитивного іміджу міліції, заявив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко.

«У нас підписано відповідний меморандум про співпрацю з ФФУ щодо діяльності відкритих футбольних шкіл» — сказав він.

У цих школах спеціально навчені у Федерації футболу міліціонери та волонтери будуть проводити заняття з дітьми 8-13 років, під час яких проводитимуть роботу з профілактики правопорушень.

Як заявив Лазаренко, з дітьми буде грати велика лялька в костюмі міліціонера і казковий герой, придуманий в МВС, — Славко Хоробрик. Він показуватиме дітям фільми, в яких будуть приклади правильної і неправильної поведінки.

«Така неформальна обстановка, діти на травичці сидять — а правоохоронці показують фільм про життєві історії, де є факт насильства в сім'ї і т.д. — і у дітей є рефлексія, вони бачать — це ж погано!» — зазначає Лазаренко.

На його думку, така пропагандистська робота МВС у формі гри має вкрай позитивний ефект серед дітей, що дозволить сформувати у них позитивне ставлення до працівників міліції. «Адже ви знаєте — не завжди в сім'ї і в інформаційному просторі є позитивне ставлення до співробітників міліції», — вважає Лазаренко.

Також він заявив, що Управління кримінальної міліції у справах дітей буде вести сторінку у соціальній мережі facebook.

Джерело: ua.korrespondent.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути