chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільше українські трудові емігранти заробляють в Німеччині

28 травня 2013 о 13:41

Найбільше українські трудові емігранти заробляють в Німеччині – 1 тис. 798 доларів. Про це повідомила заступник директора Департаменту статистики праці держкомстату України Алла Солоп, передає кореспондент УНН.

Найбільшу середньомісячну заробітну плату українські трудові емігранти отримують в Німеччині – 1 тис. 798 дол. На другому місці Чехія – 1 тис. 137 дол., на третьому Італія – 1 тис. 056 дол. В Іспанії, Португалії та Угорщині українські заробітчани в середньому отримують 1 тис. дол. В Росії 874 дол., в Польщі – 560, найменше в Білорусії – 432 дол.

Загалом середньомісячний заробіток одного трудового емігранта за кордоном становить 930 дол., що майже втричі більше, ніж в середньому заробітна плата одного працівника зайнятого в економіці України (330 дол.).
Найпоширенішими видами економічної діяльності емігрантів є будівництво (45,7%), яке за останні роки зменшилось за рахунок кризи, ведення домашнього господарства (18,3%) та сільське господарство (11,3%).
Емігранти займають ті робочі місця, які є найменш привабливими. Третина зайняті найпростішими професіями, чверть – кваліфіковані робітники з інструментами, кожен 6-й працює у сфері торгівлі то послуг.

Як повідомляв УНН, за кількістю мігрантів Україна входить до ТОП-20 країн світу, які сукупно формують більше 50% всіх трудових міграційних потоків.

Зазначимо, близько 50% заробітчан працюють у Росії і стільки ж у країнах Євросоюзу, згідно з даними досліджень, які проводили МОМ та Міжнародна організація праці у країнах Євросоюзу.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути