chrome firefox opera safari iexplorer

Складено список найщасливіших націй. Україна до рейтингу не потрапила

29 травня 2013 о 09:46

Жителі Австралії знову виявилися найщасливішими жителями планети за версією Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР, анг. ОЕСD).

Відповідно до проведеного нею опитування, 84% австралійців задоволені своїм життям. До речі, її середня тривалість в Австралії складає 82 роки — майже на два роки більше, ніж в інших країнах, що потрапили в поле зору ОЕСР, повідомляє телерадіокомпанія BBC.

В Австралії практично немає проблем з роботою — рівень зайнятості становить 73% (на 7% вище показника в інших країнах, де проводилося дослідження). Економіка країни перебуває в стадії підйому. В основному, цьому сприяє збільшення попиту на вугілля і залізну руду — основні природні багатства континенту.

У рейтинг найщасливіших потрапили 36 країн. У першій десятці після Австралії йде Швеція, далі — Канада, Норвегія, Швейцарія, США, Данія, Нідерланди, Ісландія і Великобританія. Росія зайняла 32-й рядок, України в рейтингу немає. На передостанньому місці опинилася Мексика, на останньому — Туреччина.

При складанні топ країн, жителі яких найбільше задоволені своїм життям, експерти ОЕСР керувалися 11 критеріями. Враховували, наприклад, середній рівень доходу населення, можливість отримання освіти, рівень безпеки, охорони здоров'я, житлових умов, баланс між робочим і вільним часом населення.

Зазначимо, минулого року ОЕСР також назвала Австралію найщасливішою країною світу. Далі йшли Данія, Швейцарія, Норвегія, США. Росія тоді зайняла, як і в 2013-му році, 32 місце.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути