chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні – Всесвітній день без тютюну

31 травня 2013 о 09:07

Всесвітня організація охорони здоров'я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем без тютюну. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання — добитися того, щоб в XXI столітті проблема тютюнопаління зникла. XXI століття настало, проте проблема не зникла.

Боротьба з нікотином продовжується і сьогодні, передає УНН.

Кинути палити нелегко. Відомо, що нікотин викликає сильну залежність, і всі ми знаємо людей, які спробували кинути, але всього лише через кілька місяців знову почали курити.

Недавнє опитування в одній з великих країн, що розвиваються показало, що дві третини курців помилково вважають, що куріння завдає невеликої шкоди здоров'ю.

Сьогодні ми знаємо про існування ефективних методів лікування, а також про засоби, які заміняють нікотин. Вони повинні стати  доступнішими, їх вартість повинна знижуватися, щоб курці в усіх країнах могли собі дозволити придбати їх.

Доброю новиною є те, що можна знайти суттєві переваги для здоров'я, кинувши палити в будь-якому віці. Ті, хто кинув палити у віці 30-35 років, мають тривалість життя рівну тривалості життя  людей, які ніколи не палили.

Нагадаємо,  щорічно в третій четвер листопада в більшості країн світу відзначається Міжнародний день відмови від куріння.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути