chrome firefox opera safari iexplorer

У Белізі будівельники знесли піраміду майя, якій 2300 років

14 травня 2013 о 15:37

У Белізі (Центральна Америка) будівельна компанія заради видобутку щебеню знесла одну з найбільших пірамід епохи майя.

Голова Інституту археології Белізу Хайме Ейв заявив, що руйнування стародавньої піраміди було виявлене наприкінці минулого тижня.

Він також виключив можливість ненавмисного знесення будови, оскільки комплекс широко відомий у країні. Вік знищеної піраміди оцінюється у 2300 років.

Поліція Белізу повідомила, що за фактом руйнування будівлі буде проведено розслідування і, ймовірно, відкрито кримінальну справу.

belize

 huffpost.com

Незважаючи на те, що сам комплекс пірамід Нохмул зараз знаходиться на приватній території, згідно з місцевими законами, будь-які споруди доіспанських часів перебувають під охороною держави, пише ZIK з посиланням на «Кореспондент».

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути